Mibra (Pami kantoormeubelen)

Drie jaar na de overname van Mibra door Pami heeft de Belgische kantoormeubelproducent besloten de activiteiten van Mibra in Eindhoven te verplaatsen naar de hoofdvestiging van Pami in Overpelt. Binnenkort wordt de vestiging van Mibra in Eindhoven opgeheven, evenals die van haar dealer SI-Projectinrichting.

Pami nam in 2012 zowel Mibra als Staalinterieur over uit het faillissement van de beide ondernemingen. De verkoopactiviteiten in Nederland werden gecentraliseerd in Eindhoven waar Mibra tevens een showroom had voor haar Nederlandse klanten.

Desgevraagd laat Mibra weten dat de centralisering in België een gevolg is van lastige tijden die Mibra doormaakt, in combinatie  met de hoge kosten van het aanhouden van een verkooporganisatie net over de grens. Bij Mibra zijn momenteel nog zeven mensen werkzaam. Of deze medewerkers eventueel meegaan naar België is op dit moment nog onduidelijk.

Pami heeft onlangs alle dealers per brief reeds geïnformeerd dat er veranderingen in de orderafhandeling en communicatie gaan optreden.

Ondanks diverse pogingen, telefonisch, via mail en via LinkedIN, om een toelichting van Pami te krijgen op de toekomstplannen met Mibra is dit tot op heden helaas nog niet gelukt.

De volgenden Mibra lijnen zijn nog leverbaar:

Worxx, Slimm, LinQQ+ (is nu Pami O-Linqq), Linqq, Sens (is nu Pami UP) en de roldeurkasten Boxx.